السلام عليكم
كل عام أنتن بخير..
هذه بعض المواضيع
التي تخص سحور رمضان بأقلامكن،
فمن أرادت إضافة موضوع لها خاص بشهر رمضان
في نفس القسم فلترسل برابطه إلي في رسالة خاصة.
ولكم مني جزيل الشكر.
عصير التمر هندى
الكمية تكفي: 5 أشخاص
وقت التحضير: 60 دقيقة
المقادير: كوب من التمر الهندي.
8 اكواب من الماء.
2ملعقة صغيرة من ماء الورد.
سكر حسب الرغبة.
التحضير: يغسل التمر الهندي جيدا .
يقطع قطعا صغيرة و يوضع مع كوبين من الماء على النار حتى يغلي.
يرفع من على النار و يترك حتى يبرد.
يصب في قطعة من الشاش و تضاف اليه 6 اكواب من الماء.
يعصر بالضغط عليه حتى يرشح العصير و يترك حتى يصفو لونه.
يوضع في الثلاجة ، و يقدم بعد اضافة السكر اليه و بعض قطرات ماء الورد.
ملاحظات: شراب لبناني محبب خاصة بالصيف ، و ما احلى ان نكسر عليه صيامنا في رمضان!
طريقه عمل السوبيا لرمضان
السوبيا
المقادير:
نصف كوب لبن نيدو بودرة
(ناشف من العلبة على طول او 2 الى 3 اكياس )
نصف كيلو سكر
2 ظرف فانيليا
نصف كيلو لبن سائل
+
نقطة واحدة
روح جوز الهند
10 كوب ماء
الطربقة :
هاتى اناء كبير زى حلة اللى حنعمل فيها السوبيا ضغى فيها
السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة او
بعصاية كويس قوى قوى على الناشف
(ودى اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة ما
تقلش ابدا )
ضعى الحليب
السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5
دقائق ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس
بالتقليب برضه
ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى
السوبر ماركت او محلات الجملة او عند العطار
وسعرها جنية و نص بس فى مصر
ممكن وضع زجاجه للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة
ولو جايبه اكتر من واحده
حطيها فى الفريزرعادى ولا هتفرق فى الطعم
و اسحبى منهم سواء
فى رمضان او الايام العادية و طعمها هو هو كانها لسة معمولة
يا بنات متقولوش دمع العيون جايبه الوصفه متاخره
انا شخصيا بحبها طول السنه
كنت بشربها بره البيت دلوقتى بعملها بايدى
وبيطلع احلى من بره كمان
دى اللى من غير شعير وهى المشهوره
اما اللى بالشعير ذوقتها مره واحده وماحبتهاش
واصلا الشعير مش موجود كتير
بس جربوها واشربوها مثلجه وبلغونى بالاخبار
بالهنا والشفا
وكفايه عليكم كده النهارده
ونكمل بكرة
متجدد يوميا
انتظرونى
تحياتى